NY NIVEA SUN

*Hjælper med at mindske pletter fra solcreme efter tøjvask

BESKYT DIN HUD OG DIT TØJ MED DIN FORETRUKNE SOLBESKYTTELSE

DEN BESKYTTELSE, DU HAR BRUG FOR

Alle NIVEA SUN-produkter indeholder ekstremt effektive UVA/UVB-filtre, der beskytter med det samme – velegnet til alle hudtyper. Du beskytter bedst din hud ved at bruge en tilstrækkelig mængde solcreme og minimere din tid i solen mellem kl. 11-15. Solcreme gnides nemt af, hvis du sveder, svømmer eller skifter tøj, så husk at påføre et rundhåndet lag med jævne mellemrum.

BESKYT DIT TØJ HELE SOMMEREN!

Kan du huske, da gule pletter fra solcreme ødelagde dit sommertøj? 
Nu behøver du ikke bekymre dig om det mere! Vores innovative formel beskytter din hud og redder dit tøj fra at få pletter fra solcreme efter tøjvask, så du kan bruge det i længere tid. 
Find den perfekte solbeskyttelse – Anti-Stains After Wash Technology*.

*Hjælper med at mindske pletter fra solcreme efter tøjvask

NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*-PRODUKTERNE

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvordan bliver min hud brun?
Solens UVB-stråler stimulerer hudens pigmentceller, der danner brunt pigmentmelanin for at beskytte huden. Melanin, der produceres naturligt af din krop, absorberer UV-stråler og bekæmper frie radikaler. Produktionen af melanin er vores naturlige beskyttelse mod sollys. Det er vigtigt at huske på, at muligheden for at blive brun eller en persons naturlige hudfarve har en betydning for modtageligheden over for hudskader.

Hvor meget solcreme skal jeg påføre?
Den mængde af solcreme, du påfører, har betydning for den beskyttelse, produktet giver. Du skal derfor bruge rigeligt med solcreme på hele kroppen. Ofte kan man glemme områder som nakken, øverste del af brystet og bagsiden af benene. Brugen af solcreme er en af de vigtigste faktorer i forhold til effektiv beskyttelse af din hud: Smør altid solcremen på, før du går ud i solen, så er du beskyttet med det samme. Du skal bruge 2-3 spiseskefulde solcreme til en almindelig voksen, hver gang du smører dig. Gentag hver anden time, og altid efter at du har været ude at bade og tørret dig med håndklæde.

Kan jeg øge solbeskyttelsen ved at tage mere solcreme på?
Den beskyttende effekt øges ikke ved at tage mere på. Det er derfor vigtigt, at du bruger en høj solfaktor til at begynde med. Den solfaktor, du vælger, er det beskyttelsesniveau din hud får. Hyppig påføring af solcreme (efter tørring, svømning osv.) gennem hele dagen hjælper med at bevare den valgte solfaktorbeskyttelse.

Hvad betyder vandfast?
I Europa findes der en bredt accepteret standard for, hvornår et produkt er vandfast. Standarden er godkendt af Cosmetics Europe (kosmetikindustriens paraplyorganisation). Standarden betyder, at en person skal kunne være 20 minutter i vandet ad to omgange (så er produktet "vandfast") eller ad fire omgange (så er produktet "ekstra vandfast"). Derefter skal minimum 50 % af solfaktorbeskyttelsen stadig virke. Så vandfast betyder ikke, at solcremen beskytter lige godt før og efter tid i vandet. Vi anbefaler derfor, at du påfører solcreme igen, når du har svømmet og tørret dig.

Hvad er de primære årsager til solallergi?
Solallergi skyldes oxidativ stress i de frie radikaler, der dannes i hudcellerne af UV-stråler. Immunsystemet overreagerer på dette og forårsager betændelse eller allergiske symptomer. Typisk påvirkes personer med meget sensitiv hud (ca. 20 % af befolkningen). Solallergi er ikke farligt, men kan være meget ubehageligt. Nogle personer reagerer på visse ingredienser, bl.a. duft- og farvestoffer. Du kan undgå solallergi ved at bruge en balanceret UVA/UVB-solcreme – UVA-beskyttelse er især vigtigt. Ideelt set bør produktet indeholde aktive cellebeskyttende ingredienser, bl.a. vitamin E, og formlen bør ikke indeholde potentielle irritamenter som duft- og farvestoffer.

Hvad betyder solfaktor (SPF)?
SPF fortæller, hvor længe du kan opholde dig i solen uden at blive solskoldet, afhængig af din huds evne til at beskytte sig selv (hvis man f.eks. kan opholde sig 10 minutter i solen uden at blive solskoldet, så ganger et produkt med solfaktor 10 denne ”selvbeskyttelsestid” med 10 = 100 minutter). Så din egen hudtype har altså betydning for, hvilken solfaktor du skal vælge. Men du opnår først og fremmest kun fuld beskyttelse, hvis du påfører tilstrækkeligt med solcreme. Vi anbefaler 2 mg/cm2 pr. påføring, dvs. ca. 1 fingerlængde af produktet til ansigtet eller 2-3 spiseskefulde til en gennemsnitlig voksen krop.

Kan jeg påføre solcreme i ansigtet, selvom det ikke specifikt er til ansigtet?
Der er ingen tegn på, at vores produkter ikke kan anvendes i ansigtet. Men der findes ansigtsplejeprodukter, der er udviklet specifikt til solbeskyttelse af ansigtshud. 

Har børn brug for en særlig form for solbeskyttelse?
Børn er særligt udsatte over for hudskader, der forårsages af UV-stråler. Deres hud er meget sensitiv, og særligt hos helt små børn er hudens naturlige beskyttelse endnu ikke færdigudviklet. Først når man når teenagealderen, er huden tyk nok og i stand til at udvikle solbrunhed. Det er typisk solskoldning, der opstod i barndommen, som forårsager hudkræft i en senere alder. Derfor bør børn bruge solbeskyttelse med en høj solfaktor. Hyppige badeture og svømning reducerer derudover hudens egen evne til at beskytte sig mod UV-stråler og vasker til dels solcremen af. Det er derfor, at vores ""ekstra vandfaste"" produkter til børn og Kids Swim & Play-produkterne tåler vand i længere perioder. Cosmetics Europe har fastsat en standard for ""ekstra vandfasthed"", der betyder, at produktet skal kunne holde til badeture på 4x20 minutter. 
Vi supplerer med, at et produkt skal være ”langvarigt vandfast”, hvor en person kan bade i 6x20 minutter, efter at produktet er påført, og bagefter skal solbeskyttelsen stadig være over 50 % af den oprindelige værdi.

Kan jeg bruge solcreme købt sidste år, eller er det mindre effektivt?
Vi garanterer kvaliteten af vores produkter i 12 måneder, efter at de blev åbnet første gang. Hvis produktet er blevet opbevaret under almindelige forhold ved stuetemperatur og hverken lugter eller ser mærkeligt ud, kan det stadig bruges det følgende år. Følgende er tegn på, at produktet ikke længere kan bruges: 
- lugten har ændret sig markant
- produktet er vandet eller olieret  
- farven er ændret
Den almene opfattelse af, at solfaktoren i solcreme mindskes over tid og at kun nye produkter giver komplet beskyttelse er ikke korrekt.

Hvad kan jeg gøre ved gule pletter fra solcreme på mit tøj?
Overførslen af solcreme på lyse tekstiler kan medføre gule og orange pletter på tøjet. Pletterne skyldes specifikke UV-filtre i visse produkter. Grundet deres spektrale absorberingsevne har visse UV-filtre en gul farve, der kan medføre de gule pletter. Filtrenes absorberes af materialet pga. kontakten mellem filtermolekulerne og materialets overflade. Pletterne kan være vanskelige at fjerne ved tøjvask og kan endda blive tydeligere, når de kommer i kontakt med ioner i vaskevandet. Solcreme bør helst absorberes helt af huden og ikke komme i direkte kontakt med tekstiler og hårde overflader for at undgå pletter. Men hvis produktet kommer i kontakt med tøj, kan denne enkle vejledning hjælpe med at mindske pletterne fra solcreme:

Brug ikke blegemiddel.
Vask ved lave temperaturer, da høje temperaturer kan binde pletterne til materialet.
Trin 1: Forvask ved 30 grader, og brug ikke vaskemiddel
Trin 2: Vask derefter ved 30 grader, og brug flydende vaskemiddel


INNOVATIV NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*

INNOVATIV NIVEA SUN ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*
Prøv den nye generation af solcreme, verdens første sortiment, der ikke kun beskytter din hud, men også dit tøj ved nemmere at vaske solcremen ud. Den innovative NIVEA SUN Anti-Stains After Wash Technology* beskytter din hud og dit foretrukne sommertøj. Find det udvalg, der bedst passer til dine behov.

SÅDAN FUNGERER DEN NYE SOLCREME
I udviklingen af den nye Anti-Stains After Wash Complex* arbejdede NIVEA SUN sammen med Hohenstein Institute, et anerkendt testlaboratorium, der forsker i tekstiler. NIVEA SUN-eksperten Dr. Lara Terstegen forklarer i et interview, hvordan pletter fra solcreme opstår, og hvor detaljeret udviklingen af den nye formel med Anti-Stains After Wash Complex* var.

Lara Terstegen er chef for forsknings- og udviklingsafdelingen for NIVEA SUN hos Beiersdorf AG.

DE VIGTIGSTE SPØRGSMÅL OM ANTI-STAINS AFTER WASH COMPLEX*

UV-filtre i solcreme forårsager pletter. Hvorfor efterlader solcreme pletter på tøj?
Pletter fra solcreme er ofte først synlige efter vask. De gullige eller orangefarvede pletter er især tydelige på lyst tøj, der kommer i kontakt med solcreme. Pletterne skyldes specifikke UV-filtre i solcremen. Den spektrale absorberingsevne bevirker, at disse filtre har en gul farve og er derfor grunden til pletterne. Overførslen af filtret på materialets overflade forstærkes af kontakten mellem UV-filtrene og fibrenes overflade. Pletterne kan være vanskelige at fjerne i en almindelig tøjvask. Faktisk kan kemiske reaktioner med metal-ioner i vaskevandet endda gøre pletterne endnu tydeligere.

Forårsager alle solcremer pletter?
UV-filtre beskytter huden mod skadelige UVA- og UVB-stråler. De er en vigtig bestanddel i solcreme. Derfor opstår pletterne uanset, hvilken solcreme du bruger (creme, lotion, spray) og uanset mærke.

Hvordan løste I problemet?
Da vi først havde fundet frem til årsagen for pletterne, begyndte vi at udvikle en formel med et Anti-Stains After Wash Complex*. Det gjorde vi i tæt samarbejde med tekstileksperterne hos Hohenstein Institute. Vi gennemførte mere end 10.000 timers forskning og testede mere end 160 stoffer i mere end 2.500 laboratorietest med 1.000 tekstilprøver. Eksperterne hos Hohenstein testede yderligere 200 tekstilprøver. Til sidst kombinerede vi to stoffer til Anti-Stains After Wash Complex* for at opnå det perfekte resultat.

The Anti-Stains after wash complex* removes metal ions from the mains water during washing to prevent them from combining with the UV filters.

TESTET SOLBESKYTTELSE UDEN PLETTER PÅ TØJET

Hvordan hjælper formlen med at reducere pletter fra solcreme efter tøjvask?
Den ene af de to ingredienser i Anti-Stains After Wash Complex* fjerner metal-ioner fra vandet. Den tiltrækker dem som en magnet for at sikre, at de ikke kombineres med UV-filtrene så nemt. Den anden ingrediens fungerer som en slags dockingstation for det specifikke UV-filter. Det bevirker, at ionerne ikke kan hænge fast i tekstilfibrene og derfor nemmere kan vaskes ud sammenlignet med tidligere solcremer.

Påvirker den nye formula graden af solbeskyttelse?
Nej, Anti-Stains After Wash Complex* påvirker ikke den testede NIVEA UV-beskyttelse, der beskytter din hud. Produktet er også stadig vandfast. Anti-Stains After Wash Complex* aktiveres kun under tøjvask.

Hvad var resultatet af testen hos forbrugerne?
Vi testede den nye NIVEA SUN med Protect & Moisture Anti-Stains After Wash Complex* hos i alt 300 forbrugere. Resultater taler for sig selv: 9 ud af 10 kunder udtalte, at de ikke kunne se nogle pletter fra solcreme efter tøjvask. De bekræftede, at produktet levede op til deres forventninger til en solcreme med "Anti-Stains After Wash Complex*".**

*Hjælper med at mindske pletter fra solcreme efter tøjvask. 

**PIU-brandtest, marts 2016, Gran Canaria, Spanien. Produkter, der blev testet: NIVEA SUN med Protect & Moisture-lotion SPF 30, NIVEA SUN Protect & Moisture-spray SPF 30. Hver blev testet af 150 testpersoner.